dimecres, 22 d’abril del 2009

PARET DE L'AERI via CRISTINA GÓMEZ GARCIA

Inf. onaclimb.com



21/04/09. Al sortir de Barcelona el dia no pinta bé esta ennuvolat, però a l’arribar a Monistrol la cosa canvia i a les parets ja li toca el sol. Desprès d’esmorzar una mica anem cap a Santa Cecília.
Durant l’aproximació ens trobem diversos cartells amb les indicacions de que no es pot escalar a la part dreta de la paret de l’Aeri.

La via comença a uns 10 metres a l’esquerra de Easy Rider, el primer llarg segueix tendència a la dreta direcció al díedre, la roca en aquesta part de la via encara no esta neta del tot. Cal anar serpentejant entre assegurances. Un cop al díedre la roca canvia, es passa per la R1 de la E.R. i seguim per tres parabolts un ressalt a la dreta que ens deixen a la R-1.






El segon llarg segueix per la placa a pocs metres de la Fragel . Supera un petit desplom, segueix una placa vertical però amb bones preses (es pot posar un friend en un forat) (IV+) un altre desplom i segueix per la placa fins la R-2.






El tercer llarg va per l’immensa placa, anant navegant tot seguint les assegurances fins la R3.





El quart llarg surt per terreny ajagut seguint tendència a l’esquerra, un mur terrós que s’adreça, fins posar-se sota el pronuncio nat desplom. Les xapes de l’Ae estan molt juntes (placa recordatori CGG). La R-4 es comuna amb la Fragel.

















El cinquè llarg es de transició surt seguint els parabolts de la Fragel i desprès sen va cap la dreta per un díedre assegurat amb espits. R-5 comuna amb ER.
El sisè llarg surt per la placa de la dreta, assegurada amb espits que allarguen, on cal anar serpentejant. La roca esta amb líquens. La R-6 es munta en un arbre.

El setè llarg comença pujant a l’arbre fins agafar l’ Ae, es segueix sense cap problema fins la sortida vertical amb bones presses per entrar a la R-7.




El darrer llarg surt recta i desprès en tendència a l’esquerra, es passa per una reunió de la “Reencuentros”, segueix una placa amb parabolts fins la sortida. L’últim pas es pot assegurat amb un frient, la roca es de pèssima qualitat.


La via sense perjudicis de la proximitat amb altres vies esta força bé, falta el pas de cordades per acabar de netejar alguns passos. La dificultat obligada V+, 6a, més aviat 6a. La via esta equipada però no esta de demès porta alguns alients i friend fins el 1 de Camelot i 20 cintes.
Quan estàvem fent el setè llarg comencen a caure gotes, però al final queda només amb això per sort.
Per: Paco Aranda, Ferran Álvarez i Joan Asín

2 comentaris:

I.Royo ha dit...

Deunido amb el susto del dit no???
La via semblava molt guapa, un vot positiu per la gent del GRAE i un vot negatiu per les pedres sueltes.

Salut i tàpia!

josep escruela cabrera ha dit...

Hola Joan, si vols pots penjar la resenya actualitzada, ja que hem fet canvis a la via; els pots veure a la pàgina web del club;

http://www.cordada.org/galeria/thumbnails.php?album=485&sort=da

Bones escalades!

Ah! hem netejat una mica més la sortida de la via, però cal anar en compte!