dimarts, 30 de juny del 2009

Gorro Frigi, via La Bella Easo

30/06/09
Aquesta via feia temps que la portava entre mans i li anava donant voltes, no es troba gaire informació. Aprofitant les tardes i que darrerament ens refugiem a Gorros l’anirem a provar, per tal de no repetir via.
Aquesta tarda teníem que ser quatre però al final en Jaume no ha pogut venir, aprofitem el funicular de Sant Joan i cap a les 5 estam a peu de via. La via comença a l’alçada on hi han les primeres cordes de la pujada al coll dels gorros. Com a referència cal agafar els parabols grocs de l’Opera Prima i pujar fins trobar la pròxima línia de parabols.


Ref ressenya.net
El primer llarg va per una placa de finor molt mantinguda en el V amb assegurances justes on cal anar negociant els passatges. Llarg molt maco.

El segon llarg surt per la dreta amb un passatge força atlètic marca 6a però un pas d’estrep ajuda a passar-lo. Desprès segueix la mateixa tònica, dificultat mantinguda en el V.



El tercer llarg surt per l’esquerra hi ha tres parabolts seguits a negociar V+,A0, desprès segueix per la placa fins un passatge més vertical per mi V+, uns passatges més i reunió. Aquesta tirada es més curta que les altres.

El darrer llarg surt per l’esquerra amb la tònica de V mantingut fins sota d’un llavi que cal superar, el parabolt esta molt a dalt i no es veu clar el passatge en lliure, a l’esquerra hi ha un buril que amb un pas d’estrep ens ajuda a fer el pas. Un cop superat aquets pas el terrenys per verticalitat fins el cim.


La via ens ha agradat molt. Es mantinguda en el V, el passatges més difícils estan a les sortides de la R-1, R-2 i el superar el llavi de la 4ª tirada, que es pot passat amb alguna ajuda si no anem bé amb el grau que marca, encarà que per mi esta molt ajustat i potser cal pujar-lo.
Només fan falta 10 cintes i reunions, un estrep pot ser útil.
Per Armando Cobo, Ramon Prades i Joan Asín

4 comentaris:

TRanki ha dit...

Joan, crec , que us vam veure, dalt del cim. Nosaltres estavem a la Panxa del Bisbe a la cara que mira a St benet

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats per la via, amb la vostra descripció espero que el Joan (Gatsaule) s'animi a anar-hi!

Mingo ha dit...

Que xulos que esteu dalt del cim "marcando paquete"; bromes apart, felicitats per l'activitat

joan asin ha dit...

Tranki érem nosaltres per que no hi havia ningú més per Gorros.
Jaume es una via molt recomanable que sembla mentida que no es faci més.
Mingo no cal ampliar la foto que aixós es vici......