dimarts, 20 d’octubre del 2009

GORGES DE TODRA, DEMEUK, via Soif d'ajourd d'huit

15/10/09 Avui anirem a escalar tot cinc a la mateixa via farem dues cordades en Carles,Ramon i Ferran una i en Jaume i jo un altre. Aquesta via comença a la mateixa carretera i a uns 3 minuts de l’Hotel.

la via va per paret de la dreta

Todra m’ha resultat més petita del que pensava, tot esta molt a prop. En quan a la informació es molt dolenta i per un altre banda les vies de que trobarem més informació son de caire esportiu. En quan a via llarga a part del Pilier de Couchant, l’estrella de Todra, la resta no se’n troba.
La via que anem a fer avui es una via llarga, equipada però que cal posar alguna assegurança i que a la part superior (aresta) cal autoprotegir-se. La ressenya l’hem trobat per internet d’uns italians.


ref.www.planetmountain.com

El primer llarg puja per unes plaques cal anar seguint els parabolts. Dificultat 5c.
El segon llarg va a buscar un díedre a l’entrada un pel desplomada hi ha un pas de 6a, desprès seguim el díedre per anar a buscar una placa a l’esquerra fins a la reunió. El tercer llarg puja per terreny més fàcil quan s’adreça flanquegem a la dreta fins a la reunió, 4c.
El quart llarg seguim un esperó fins un placa vertical on farem un flanqueig a l’esquerra (3 parabolts) per entrar a un díedre per un pugem fins la reunió,6a.
El 5è,6è i 7è van en diagonal a la dreta fins a muntar la setena reunió abans d’arribar a l’aresta en un pont de roca. La dificultat en mou en el 5b,5c.
Desprès seguim per l’aresta en dues o tres tirades, d’una dificultat de 5b, quan baixa la dificultat cal seguir per l’aresta grimpant 2ºgrau fins arribar al cim.
Des del cim hi ha una bona vista de l’entorn.
El descens el fem anant a buscar una canal al sud, hi ha alguna desgrimpada, també anem trobant fites, al final de la segona canal cal remuntar fins un coll, fita visible. Un altre canal ens deixa en uns horts, cal descalçar-se per creuar el riu i ja estem a l’entrada de les gorges.
La via ens ha resultat molt agradable i es molt recomanable.

Per Carles Navas, Ramon Canudas, Ferran Suils, Jaume Galban i Joan Asín.

en Ferran donant explicacions a uns turístes

en Jaume al primer llarg en Carles,Ramon i Ferran a la R-3 tercer llarg arribant a la 2ªreunió el flanqueig del tercer llarg 4c el quart llarg 6a cinquè llarg comencen les tirades en diagonal a buscar l'aresta sisè llarg la darrera reunió abans de l'aresta
les possibilitat d'assegurar-se son moltes, una de les reunions a l'aresta

un dels llargs de l'aresta

grimpant cap el cim

Carles,Joan,Ramon,Jaume i Ferran

1 comentari:

Lai ha dit...

Hola,
El ferran acaba de venir del todra una altra vegada?.
És q crec q és el mateix ferran que vam conèixer allà fa un parell de setmanes!. :) q petit és el món.
Si és així dona-li records!