diumenge, 30 d’octubre del 2011

PIC DE LA FONTVIVA 2673m en circuït

30/10/11.  El Pic de la Fontviva és un bon mirador, si li afegim un itinerari en travessa queda una bona excursió amb un des nivell de 753m. Necessitarem deixar un cotxe a l'aparcament per anar al l'Estany de Fontviva on acabarem l'excursió, per poder tornar a buscar els cotxes que deixarem al Coll de Pimorents.

El Pic de Fontviva des del pic de tres punts


itinerari seguit
 Ens trobem una bona colla al Coll de Pimorents 1920m, pugem recte camp a traves fins agafar la pista que flanqueja cap a la dreta la Serra de les Lloses. La pista puja suaument fins arribar a un gran pla, la coma rossa. Deixem la pista i tallem directament pel mig al final trobarem fites que ens porten a un camí fressat , que no deixarem fins arribar a la portella de Lanós. Aquí ens dividim en dos grups el primer seguirà la travessa i el segon pujarem el cim, per seguir després la travessa. El desnivell des de la Portella de Lanós fins el cim només son  205m, però per fort pendent amb roca solta i avui amanida amb restes de les darreres neus caigudes, que li donen un punt a l'ascensió. Val pena de pujar-hi la vista avui ha estat especial per la llum, núvols i les vistes de les vessants nord enfarinades, preludi de l'hivern que s'acosta.
De retorn a la Portella seguim la travessa que ens porta al llac de Lanós on agafem el GR7, camí força penjat que voreja el Pic de la Fontviva direcció oest. Quan camí passa per sobre de l'estany de Fontviva, deixem el GR7 i baixem per un corriol fins a l'alçada de l'Estany on ens retrobem amb el primer grup. Després d'una parada seguim plegats el camí que ens porta a l'aparcament on hem deixat un cotxe al matí.

trobada al coll de Pimorents

una parada a la pista

caminant per la pista

la coma rossa

deixem la pista i comença el camí després de la coma rossa

el camí voreja el torrent

la Portella de Lanós

pujant cap el cim

per l'aresta somital

tot un espectacle

al cim

baixant cap el Llac de lanós

seguint el GR7 de retorn

retrobada amb el primer grup, parada i fonda