dijous, 23 de febrer del 2012

MONTSERRAT, SERRAT DELS TUDONS, Via RAÒ DE SER

22/02/12. La passada setmana en Jesús i en Min (estudiosos de Montserrat) em van recomanar aquesta via dels germans Masó, ideal per una tarda o una matinal. Doncs ens ha faltat temps per anar-hi a tastar-la.

serrat dels Tudons

Es tracta d'una via variada amb un primer llarg mantingut i vertical, amb un pas de V+ que m'ha costat força de trobar-lo, cal decidir-se i el proper espit esta allà si allà dalt..La roca però és molt bona de la que punxa. Un flanqueig per una roca amb formacions ens porta a una canal i un esperó, atenció la R2 cal muntar-la. Un tercer llarg per esperó i flanqueig a l'esquerra ens deixa al cim.
Per arribar al peu de via cal pujar des de Can Jorba pels camí dels Francesos fins arribar a l'alçada de l'agulla de l'Alicia i pujar per intuïció barallant-se amb la vegetació fins a peu de via, trobarem un tram equipat amb una corda. A peu de via hi ha una fletxa picada a la roca. Via recomanable per l'aventura amb equipament just però suficient, tot hi ser curta ens deixarà satisfets.



ressenya

RESSENYA:
Primera ascensió: l'any 2000 per Òscar i Albert Masó.
Equipament: espits i pitons.
Material: semàfor alien, algun friend mitjà, bagues savineres i 8/10 cintes exprés.
Dificultat: V+
El primer llarg, segueix una fissura en tendència a l'esquerra per seguir per una placa vertical amb un passatge força obligat (consta de trobar el passatge) i després comença la navegació per l'esperó-placa vertical amb bona roca però amb assegurances espaiades. R1 30m,. 1pitó i 5 espits.IV,V-,V,V+,IV+,V.IV+.
El segon llarg va en flanqueig cap a la dreta a buscar la canal, la creuem i seguim per l'esperó fins a una terrassa on hem de muntar la reunió un pel precària (savina, friend, ponts de roca al gust) R2 20m. 1 pont de roca, 1espit, 1 pitó. IV+, A0 (V+), III.
El tercer llarg  seguim directament per l'esperó fins a sortir a la placa de l'esquerra i amb tendència a l'esquerra fins que podem pujar directament al cim. R3, 20m. 1 espit dos pitons. IV,IV+,V,IV+. 
El descens cal seguir per la carena una estona fins a un gros pi, baixem amb compte per una canal fins a un altre pi des d'on fem una ràpel de 30m, directament del pi, no hi ha cap instal·lació. Seguim baixant per la canal herbosa fins a trobar el camí de pujada. Descens selvàtic.
Per: Lambert, Manel Benavent i Joan Asín 

al mantingut primer llarg

al flanqueig del segon llarg

a la R2???on la muntem?

a l'esperó del tercer llarg

TRIFOTO

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Joan, aquesta no la tenia present! una bona descoberta per anar a l'aventura.

Mingo ha dit...

Aquesta està a la cara est? perquè no es veu solet.
Enhorabona.

joan asin ha dit...

Jaume val la pena amb aventura garantida a l'aproximació i baixada.
Mingo si és cara Est