dijous, 8 de març del 2012

PIC DEL MARTELL, RETALLAT

7/03/12. Avui ens arribem al Pic del Martell sense saber si escalarem o no. Tot va començar restringint l'escalada per nidificació de gener a juliol a la part dreta de la paret. Els darrer anys s'ha ampliat la zona, d'una forma estacional però ara ja està del tot clar. A l'aparcament trobem un cartell que ho explica, només és pot escalar a la Penya Ginesta i al Pic del Martell a la banda esquerra fins a la via Mutant World, a la resta no és pot escalar en tot l'any. 
el cartell que trobarem a l'aparcament


La intenció avui és rehabilitar una de les vies que hi vaig obrir els anys 80,  aquesta amb en Joan Carles Serrano a l'any 1981 d'això ja en fa trenta. Amb l'Antoni hem treballat el primer llarg. Ens ha costat trobar el peu de via per la vegetació. Continuarà...
Per Antoni Gómez i Joan Asín
calcari que promet una escalada atlètica

treballant al primer llarg

arribant a la R1

9 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Amb les restriccions que comentes, anirà molt bé que hi hagi vies restaurades que encara es puguin fer !!
A veure si el proper dimecres puc sortir amb vosaltres !!
Salut i a tibar

PAU TOMÉ ha dit...

La via Excalibur és una via interessant (l'he reconegut per les fotos). Suposo que la restauració es limitarà a substituir el mateial antic per nou, sense afegir cap expansió de més. L'he escalat diversos cops, tant per l'entrada original com per l'entrada directa, i es fa prou bé. PAU

joan asin ha dit...

Joan ja quedarem.

Pau el primer llarg és molt exposat quan la vam obrir va haver-hi el primer mort del Pic del Martell en aquesta via, sempre he tingut el neguit de no haver-la deixat més assegurada.El Pic del Martell ara és més escola i és una llàstima que no és faci més,hem afegit algun parabolt per seguir l'itinerari original que és una mica rebuscat, la directa que tu dius ha afegit confusió a l'itinerari original essent molt més difícil. La idea és només afegir alguna assegurança al primer llarg.

The Jose ha dit...

Coño!!, ¿de la ¿Mutant p'alante no se puede escalar en todo el año?
esto es para flipar......

Llorenç ha dit...

bona feina! jo no entenc res!!!

algú pot posar ordre???? en la web de la diba hi ha això:
http://www.diba.cat/parcsn/newsletter/fitxers/p10d006.pdf

no cuadra massa amb la teva foto...o jo ho entenc malament?

Llorenç ha dit...

i a la FEEC, sembla que coincideixen amb el planell que tu has penjat...
http://www.feec.cat/zones-sotmeses-regulacions

salut!

joan asin ha dit...

Si Jose, no és pot escalar. Adeu a tot el pany central amb les vies més clàssiques de Pic.
Llorenç vaig consultar les Webs que dius, no en vaig treure aigua clara. Vam anar-hi sense saber si podríem escalar. Ara però la cosa ja està clara.Uff déu n'hi do amb la retallada.

molimolano ha dit...

Vaja, quina bona retallada, gràcies per la informació concreta, no tenia ni idea de que aquí també havien arribat les regulacions.

joan asin ha dit...

Montse, els darrers anys ja van commençar a restringir l'escalada a l'hivern, però ara ja ho és tot l'any. El pany central és on més s'escalava, una bona perdua.