diumenge, 19 d’agost del 2012

PIC DE TERBESÓ 2364m



7/08/12. El Pic del Terbesó amb els seus 2364m, és un bon mirador del Capcir i des del seu cim podem veure la cara Est de la Dent Orlu.
L’ascensió per l’estany de Rabassoles ens regala amb un itinerari molt ben traçat i variat que va guanyant altura en mig de llacs. Cal preveure unes dues hora i mitja per pujar-hi i dues per baixar, amb un desnivell de 750m.



A la sortida del poble de Mijanès, on arribem des del poble de Querigut, trobem una pista que surt a l’esquerra en d’una marcada corba. La pista s’endinsa cap a la vall la seguim fins una mica abans que canvií d’orientació, a la dreta trobem un trencall que ens deixa en un aparcament. Trobem planells indicadors.
De l’aparcament agafem el camí que va al estany de Rabassoles i que deixem a mà dreta. El camí puja fins arribar a l’estany Blau, seguim el camí cap a la dreta per una mena de carena, passant per l’estany negre. A partir d’aquest punt comença un gran flanqueig d’esquerra a dreta fins arribar al coll d’Ours. Un cop al coll només hem de seguir la carena fins arribar al cim, on podem gaudir d’unes magnífiques vistes de l’entorn. El retorn l’hem fet pel mateix camí de pujada.
Per Montse Pueyo i Joan Asín    









La cara Est de la Dent d'Orlu