dimarts, 28 d’agost del 2012

CANIGÓ, SECTOR REFUGI MARIAILLES, via LUNULE PARTIE

28/08/12. Avui ens aixequem aviat (6:30h) per anar al Pic de la Font Negre, però és posa a ploure???, fem una mica més de mandra. Sembla que ha parat de ploure, el pla B era anar al Refugi de Mariailles (Canigó) on hi han vies sense gaire aproximació. La primera opció no ha estat possible,  hem dubtat a l'aproximació i no ho hem vist clar, així que anem cap a l'opció C a prop del Refugi.
el refugi ONF des del coll

L'opció escollida és la via Lunule Partie, que segueix una aresta amb un equipament curiós a base de ponts de roca fets a cop de broca i parabols. La graduació pel nostre gust és generosa.

De l'aparcament del coll de Jou anem al refugi lliure de ONF. Baixem per traces de camí pel tancat bosc, trobarem alguna fita, passarem pel peu d'una placa, aquí cal remuntar uns metres, fites. La via comença a l'esquerra de la placa, pont de roca i parabol visibles.

La via té quatre llargs de corda, equipats. El primer per una placa vertical i atlètica al començament i un flanqueig fi a la dreta. Després la tònica canvia i els altres tres llargs segueixen per una aresta, on anirem trobant ressalts més verticals. Via recomanable i sense complicacions. Només cal portar cintes exprés.
Descens, de la R4 seguim per l'aresta fins el coll on hi ha l'aparcament.
Per: Manel Díaz, Juan Carlos Sánchez, Felip Linares i Joan Asín

a la placa del primer llarg

per l'aresta del segon llarg

ressalt a l'inici del tercer llarg

quart llarg

arribant a la R4, pont de roca amb el seu forat

FOTOCIM