diumenge, 16 de setembre del 2012

EXCURSIÓ CIRCULAR AL PEDRAFORCA 2497m PER GÓSOL

15/09/12. Aquesta és una agradable excursió que ens porta a pujar el Pedraforca per la vessant de Gósol menys concorreguda que les pujada pel Verdet. Avui ens hem ajuntat una bona colla del C.E. Àliga.


la Plaça Major de Gósol punt de sortida

L'excursió és llarga i variada, cal preveure 6 hores efectives per a fer-la i amb 1070m de desnivell. Tot el camí està ben senyalitzat. Ressenya de l'excursió
Itinerari: Sortim de la plaça major de Gòsol i anem cap a la font Terres, on també és pot arribar  en cotxe. El camí va a buscar la coma de Caners per on pugem suaument fins a la collada de Teuler. Ara seguim pel mig del bosc en tendència a la dreta, el bosc és va aclarint cada cop més. Arribem al coll de set Fonts on ja anirem seguint l'aresta, passant pel coll del Verdet i de la Grallera. Aquest tram haurem d'anar grimpant, atenció a la caiguda de pedres, fins arribar al cim . El descens el fem baixant per la canal direcció a l'enforcadura. Un marcat camí va baixant per la tartera de Gósol. Hem d'estar atents en agafar el camí que ens porta a la carena de la dreta per on seguim fins a baixar en forta baixada pel bosc i que ens porta fins al poble de Gósol.


camí cap a font Terres

passada la font Terres anem a buscar la Coma de Caners


coll de Teuler

pujant cap el coll de set Fonts




coll del verdet aquí s'ajuntem amb el ccamí que ve del Refugi

seguint la carena

comença la grimpada

cal vigilar la ciguda de pedres


ja veiem el cim

arribant al cim

el Joan B i amics al cim

FOTOCIM C.E.ÀLIGA

iniciant la baixada

l'enforcadura

per la còmoda tartera de Gósol