divendres, 14 de setembre del 2012

ULLAL DE LA MAGDALENA, via ULU-APA

Gorros
13/09/12. Després de les vacances i compromisos quedo com de costum amb l'Antoni per anar a escalar per la tarda. La tarda ja comença a escorçar i cal anar a tret fet. L'Antoni va agafant la forma de nou així que barrejant tot aquests ingredient ens decantem per anar a fer un tast a una de les noves vies del Guillem (Mr Yellow-bolt, segons PF a la nochedelloro).
Escollim la Ulu-Apa a l'Ullal de la Magdalena.
La via m'ha sorprès agradablement, trobarem tram verticals amb bons còdols, això si la dificultat obligada és al gust del consumidor i que ho permet l'equipament marca d'autor. 
Quan arribem a peu de via ja trobem una cordada que estava fent el primer llarg, així que ens tocarà anar a roda. Resulten ser coneguts el Xavier i en Jordi Canals doncs ens anirem posant al dia mentre esperem fent petar la xerrada.
 
ressenya treta de la nochedellora
RESSENYA
Via equipada: Agost 2012
Per: Guillem Arias.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts de 10, color groc.
Material: 16 cintes exprés més reunions, 2 estreps si anem justos.
Dificultat obligada: IV,IV+
Aproximació: de l'estació del funicular de Sant Joan agafem el camí a Sant Jeroni, un copo passem la vertical de l'agulla, trobarem una canal fressada que ens porta a peu de via. 
El primer llargs segueix una rampa fàcil però amb roca delicada fins arribar a una reprisa herbosa on trobem la R1(3 parabolts).
El segon llarg la placa ja guanya verticalitat, amb lleugera tendència a la dreta ens porta a la R2 (6 parabolts).
El tercer llarg és el més curiós i jo diria que rebuscat. Primer després de pujar uns metres un llarg flanqueig a la dreta per sota un desplom , vertical amb bones preses però les assegurances un pel més separades del que ens té acostumat l'amic Guillem, li posen un punt. Pel punt més febles pugem recte i després del tercer parabolt comencem a flanquejar en tendència a l'esquerra fins arribar a la R3 (16 parabolts). Atenció amb el fregament de cordes, haurem de tenir cura a l'hora de passar les cordes. Si la intenció és fer-ho amb artificial millor portar dos estreps, és pot fer en A0 i sortides en lliure.
El quart llarg és molt bonic una placa molt vertical però amb bons còdols i molt assegurada, ens deixaran a l'aresta on haurem de controlar la roca.
El descens amb un ràpel de 20m per l'aresta NO.
Per Antoni Gómez i Joan Asín

arribant a la R1

a la placa del segon llarg

en Jordi al tercer llarg

l'Antoni fent el flanqueig i en Xavier iniciant l'Ae

inici de l'Ae

arribant al cim