dijous, 31 de juliol del 2014

EXCURSIÓ VERTICAL, AGULLA DE CAN JORBA, CAJOLETA, MONTGRÒS


30/07/14. Avui quedem amb el Manel, què també és de l’anyada del 54, per a celebrar plegats els 60 anys, escalant. Després de diverses propostes ens decidim per a fer una cavalcada vertical sortint de Can Jorba amb l’intenció d’arribar al Montgròs.

Comencem per l’agulla de Can Jorba, per la via Bego-Miguel-Kush, 240m dividits en 6 llargs de corda, dificultat mantinguda en el IV+, el primer llarg és el més mantingut en V, també trobarem algun pas aïllat de V/V-.






Arribats al cim, fem un ràpel de 15m i baixem al Torrent del Migdia, el remuntem fins a la Cajoleta, el nostre segon objectiu. Pugem per la via Esquivabolas, 145m amb tres llargs de corda, un primer fàcil dona pas a un segon què va guanyant verticalitat i dificultat a mida què anem pujant. El tercer llarg te el passatge més difícil, sortim per terreny ajagut fins a un ressalt amb uns passatges mantinguts (5b+), després és va ajeuent fins arribar al cim.
Del cim de la Cajoleta baixem amb un ràpel de 15m i seguim remuntant a peu fins el proper objectiu, el Montgròs.







Per pujar al Montgròs escollim la clàssica via Juan Bala, 85m més 60m més per arribar al cim, total 145m, dividits en quatre llarg, amb uns primers metres del primer llarg més difícils (5c-). En aquesta darrera via el sol ja fa el seu efecte i després d’hidratar-se, baixem per la via normal del Montgròs a Buscar el Torrent del Migdia, coll de Muset i Can Jorba (1:15h).





En resum una cavalcada vertical de 530m amb dificultat plaent, pujant fent tres cim. Vies totalment equipades. Una bona manera de celebrar el nostres 60 anys.
Per: Manel Benavent i Joan Asín.
FOTOCIMS