diumenge, 19 d’octubre del 2014

PAS NOU, Vies GRAN SLAB i Sr. TARZÁN

el Pas Nou
18/10/14. Aquest dissabte fem un altre trobada STAE-C.E.ÀLIGA a Vilanova de Meià. La característica escalada atlètica de la contrada ha frenat la participació, tot i així ens hem ajuntat una vintena, escalant, caminant i un bon dinar a la Font en un entorn espectacular.

Avui fem cordada amb el Jordi Joan, fa més de quaranta anys què ens coneixem i mai havíem escalat plegats.
ressenya
La Via Sr. Tarzán és una de les primeres què és va obrir en aquesta no paret del Pas Nou. Una bona via tot i la mala aparença.
Fem un primer llarg de 30m pel Gran Slab una via de V equipada amb parabolts. Flanquegen a l’esquerra per una terrassa fins a trobar l’inici de la via Sr. Tarzán, 3burins. El primer i segon llargs van per una gran placa amb bones preses IV+,V amb assegurances justes. El tercer comença per un ressalt amb unes preses d’escàndol un cop superat sortim a una zona ajaguda i més herbosa fins el peu d’un altre placa. El quart llarg és curt però intens i mantingut V+, amb una primera part desplomada.  El darrer llarg sortim per placa fins a un pitó on haurem de flanquejar a l’esquerra (espectacular) fins a trobar un burí i d’aquest seguim per l’esperó fins a la R5.
De la R5 flanquegem cap a l’esquerra, cordes fixes, fins a sortir a l’aresta  per on baixarem fins a una gran fita (veure ressenya).
La via està equipada  amb burins i pitons, cal portar 8 cintes exprés, aliens i algun friend mitja, els tricams també és poden posar. La dificultat obligada és de V+ al nostre parer.
Via Recomanable, molt millor del què sembla a primera vista.

Per: Jordi Joan García i Joan Asín.
a la via Gran Slab
arribant a la R
el Jordi Joan navegant peo primer llarg
Joaquim i Joan a la R1
a la placa del segon llarg
entrant a la R2
placa espectacular al tercer llarg
al desplom del quart llarg
el quart llarg des de la R4
al darrer llarg
cinquè llarg
FOTOCIM
FOTOTROBADA STAE-CE ÀLIGA

1 comentari:

JOSE LUIS ha dit...

Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
plantararboles.blogspot.com.es
Se trata de una manual breve y sencillo para que los amantes del monte y del campo podamos reforestar, casi sobre la marcha, aprovechando las semillas que nos dan los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
Salud,
José Luis Sáez Sáez