diumenge, 23 de novembre del 2014

MONTSERRAT, PARET DEL PONT, Vies COM UN PORQUET i IN-A-GADDA-DA-VIDA

22/11/14. Aquest dissabte tornem a fer una matinal, aquest cop a la Paret del Pont a la Vinya Nova. Seguim repetint vies en aquest bon racó amagat.


RESSENYA LANOCHEDELLORO amb modificacions
 Comencem per la via “Com un Porquet” oberta per Josep Solé i Remi Brescó l’any 1994. A la via trobarem espits, 1 pitó i 2 ponts de roca, però haurem de reforçar amb aliens i friends fins el 2/3 de Càmalot, alguna baga savinera i 6 cintes exprés. Dificultat 6a, obligada V+/6a.La roca és molt bona tret del darrer tram del tercer llarg què demana atenció. El primer llarg puja directe per la gran placa gaudint d’un festival de còdols. El segon surt en flanqueig a l’esquerra que ens porta a un ressalt vertical amb un passatge atlètic per entrar de nou a la placa que seguirem fins a la R2. El tercer llarg sortint per la dreta i encarem dos ressalts amb passatge desplomat, després anem en tendència a l’esquerra el darrer ressalt presenta roca delicada. Una bona via què cal escalar entre assegurances. Pel descens haurem d’anar a buscar el ràpel de la via veïna de l’esquerra (in-a-gadda-da-vida), flanqueig delicat a l’esquerra per arribar-hi. Es pot baixar amb un ràpel de 60m o dos (20-50).

Un cop a peu de paret anem cap a la segona via la “In-a-gadda-da-vida”.Oberta per Isabel Notivoli, Jean Ch Penya i Josep Escofet, el 2004. Aquesta amb un altre tarannà, via totalment equipada amb parabolts del 10, hem posat un alien. vermell al segon llarg, passarem amb 10 cintes exprés. El primer llarg torna a anar per la gran placa amb la superació d’un sostret a l’inici. El segon supera un ressalt vertical amb entrada desplomada per seguir per la gran placa fins a la R2, abans d’entrar trobarem un passatge que ens l’haurem d’estudiar. El tercer ataca directament la placa desplomada amb bona presa i forat què podrem apurar segons la nostra força, en Josep la tret força bé amb algun repòs, nosaltres amb algun A0. Dificultat 6b, obligada V+/A0.
Dues bones vies recomanables cada una en el seu estil.
Per: Josep Santasusana, Xavier Samsó i Joan Asín.


primer llarg via com un porquet

segon llarg

segon llarg des de la R2

inici del tercer llarg

tercer llarg

primer llarg in-a-gadda-da-vida

segon llarg

tercer llarg

FOTOPEUDEPARET