dijous, 13 de novembre del 2014

PENYA SEGAT (FALCONERA) GARRAF, Via BARBA ROJA


12/11/14. Aquest dimecres a la tarda tornem a la cara Est del Penya Segat (Falconera) de Garraf. Aquest com escollim la via què va més a la dreta la Barba Roja.
ressenya
Aquesta via està equipada amb burins i sobre equipada amb espit, així què pot anar escollint el què xapes. Els passatges difícils del primer i segon llarg, és poden fer en Ae.
El primer llarg comença per una placa ajaguda fins un ressalt vertical què és fa bé (V+), després la dificultat baixa i anirem a buscar la reunió a la dreta de una gran placa (vegetació) R1 amb anelles per a rapelar, 30/35m.
Al segon llarg trobem una placa vertical què si anem buscant les preses i posicions va sortint (6a), un cop superat s’ajeu trobarem un altre R amb anelles per a rapelar (possible R2), seguim en tendència a la dreta a buscar un arbre on muntem la nostre R2 (50/55m), aquest segon tram està sense assegurances i cal vigilar la roca.
El tercer llarg anem en tendència a la dreta buscant el millor rocam, el llarg està net i té una dificultat de IV. R3 a la carena 30m.
Pel darrer tram portar algun alien i friend mitja, la resta està equipat. Portar 10/12 cintes exprés i un estrep (opcional).
El descens seguint la carena cap a l’est.
Avui hem pogut gaudir d’una bona posta de sol amb un mar remogut.
Per: Lambert Colas, Antonio Gómez i Joan Asín.
iniciant el primer llarg
primer llarg amb mar de fons

a la placa del segon llarg

la placa vist des de dalt
la nostra R2 amb una ampolla d'aigua, no som els primer en passar-hi

negociant l'itinerari i el rocam al tercer llarg

FOTOCIM

bona posta de sol

6 comentaris:

Sergi Martínez ha dit...

Oh quina via! Pinta molt xula!
Dona records a en Lambert de part d'en Chechu d Ripoll, el vaig tenir d profe!jaja! Tot hi que potser no s'en recorda....

joan asin ha dit...

Ei Sergi, ja li comentaré a Lambert quan el vegi.

karles ha dit...

Avui l'hem fet i la veritat es que el pas de 6a es fa dificil de fer. Crec que el fet d'haver anelles a la R2 es per rapelar d'allí, ja que la part de dalt no te cap interes i es força perillós.
*krls

joan asin ha dit...

Karles jo també crec que es millor muntar reunió a les anelles i després sortir per l'esquerra.

roger ha dit...

Ahir vàrem fer la via i crec que en lliure i a vista el pas de 6a és un pel més difícil, molt a bloc.. no se si la vàreu encadenar a l'hivern però amb roca a 35 ºC té poca adherència i és molt a bloc si fas 1,70m, hehe.. Per la resta bé, una bona opció per anar a passar la tarda a l'ombra abans de la birreta al club nàutic. La sortida per dalt és trencada però ho compensen les bones vistes.

roger ha dit...

Una altra cosa.. la fisura que es veu a l'esquerra des de peu de via, la desplomada i equipada en artifu. Algú sap que surt? en lliure? continua per dalt? algú té info? merci!