diumenge, 17 de maig del 2015

ALÓS DE BALAGUER, PIC DE CASTELLAS, Via SOSANITU i MENGANITU


16/05/15. El pic de Castellas, està de moda amb el ressorgir de reequipament de vies i l’obertura de noves força equipades i dificultat mitja, gràcies a la bona feina de la colla dels GALLS. No hi ha dia què no hi hagi cues a les vies de moda, avui nosaltres no tindrem aquest problema, la intenció és obrir una via pels orgues de la dreta de la paret.
Aquesta via no segueix la tendència de les darreres apertures, ha quedat una via de caire d’aventura, on trobarem algunes assegurances i haurem de afegir-hi friends al gust. La via té dues parts diferenciades, la primera amb dos llargs què ens porten a la gran feixa Inter mitja d’aquesta part de la paret, la segona presenta una roca delicada a controlar, tot i què s’ha sanejat bastant, dos llargs més un per un díedre canal i un segon anant a buscar l’esperó de l’esquerra.
Com sempre però, avui més, una cosa és el què penses amb les fotos i un altre quan et trobes a peu de paret, així què acabes ficant-te a la paret i et deixes portar.




La via comença a la dreta de la via Super Poll què té una fletxa picada a peu de via, la via va més a la dreta per un esperó.
El primer llarg segueix l’esperó, per entrar a la placa què i seguir-la fins al peu d’una placa vertical. R1 2parabolts, 35m. (2parabolts i una baga en savina).
El segon llarg trobem un inici molt atlètic per placa amb bona roca i bones preses, superat aquest tram sortim a la dreta d’un arbre, pugem uns metres i anem en tendència a l’esquerra i superem dos ressalt. R2 2parabolts, 40m. (2 parabolts, un pitó i una baga en savina).
Ara estem a la gran terrassa/feixa de la paret, remuntem fins al peu de la paret (millor recollir cordes).
Aquí ens venen els dubtes, la línia què veiem evident és veu molt treballosa i amb poques fissures, mirem altres possibilitat i acabem escollint-ne una.
El tercer llarg comença per una gran placa vermellosa, pugem uns metres i aprofitem el díedre de l’esquerra, després seguim per un esperó sinuós on la roca va empitjorant a mida què anem pujant. R3 a l’inici d’una canal amb roca vermella, 2 parabolts, 40m. (4 parabolts).
El quart llarg comença per la canal (roca descomposta) per sortir als pocs metres a l’esperó de l’esquerra (passatge atlètic) un cop a l’esperó haurem d’anar autosegurant-se, roca a controlar, fins arribar al cim. R4 1 parabolt, 40m.(2 parabolts).
El descens anem a buscar la baixada de la via Olga Frontera, amb un ràpel de 50m.
DADES
Primera ascensió. 16/05/2015
Per: Remi Brescó i Joan Asín.
Equipament: semi equipada amb parabolts, 1pito i dues bagues en savines.
Material: Joc complert de Friends del 0 fins el Camelot del 3, 12 cintes exprés.
Didicultat obligada V+ a equipar.
Observacions: Via de caire d’aventura, amb roca a controlar al tercer i quart llarg.
Per: Remi Brescó i Joan Asín.



primer llarg
arribant a la R2
tercer llarg
inici del quart llarg
sortint a l'esperó del quart llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quí és el Sosanitu i qui el Menganitu? hehehe, heu trobat una nova línia pel que veig força a la dreta...es veu herbosa i dieu que trencadota, per a pal.ladars preparats veig.
Enhorabona.

joan asin ha dit...

Si Jaume, els dos primers llargs van en línia de les altres vies però la segona part és per amants de l'autoprotecció i poc exigents en la qualitat de la roca.Aquesta via dona joc a la zona per a tots els gustos, je,je. El Sosanito és la primera part de la via i el Menganito la segona part.