diumenge, 10 de maig del 2015

MONTSERRAT, LA PLANTACIÓ. ROCA DE SANT CUGAT, via VINCLE INFINIT LA MAMELLA, via TOMAHAWK

9/05/15. La Plantació trobem un grapat de bones propostes, vies curtes i algunes integrals enllaçant agulles, però per arribar-hi cal caminar una hora i això fa què no hi trobis gaire gent, avui estàvem sols gaudint d’aquest racó.

A la Roca de Sant Cugat els incansables oberturistes Josep Escofet i Jean Charles Peña, ens van deixar una darrera via abans de la prohibició d’obrir-ne durant dos anys. En Jaumegrimp fent el primer llarg és va luxar l’espatlla avui ho hem recordat mentre esmorzàvem plegats a Collbató, amb el Toni i altres companys.

ressenyes

La via Vincles Infinits te tres llargs de corda. Els dos primers llargs som força verticals i mantinguts, amb assegurances distants, a destacar l’entrada a la primera reunió amb un tram molt fi, assegurat per una pitonissa i al segon el darrer tram abans què la placa perdi verticalitat per entrar a la R2, on trobem un passatge fi amb roca crostosa. El tercer llarg té un passatge espectacular, flanqueig atlètic ben assegurat 6b (A0), un cop superat la via segueix per una placa què va perdent verticalitat, R3 en una savina al cim. Podem posar algun alien i friend mitja, al primer i tercer llarg. Fem un ràpel de 25m per la vessant nord i anem cap a la Mamella.








Aquí canviem de registre i anem a la via  Tomahawk, obra d’un altre incondicional i prolífer aperturista, en Joan Vidal (l’Indi). La via te dos llargs de corda que transcorren per placa vertical i mantinguda força amanida de còdols i parabolts, per gaudir sense patir. Descens amb un ràpel de 45m per la vessant sud, també podem baixar per la via amb dos ràpels.
Aquesta zona és ideal per escalar-hi els matins de l’estiu.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín. 







2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona feina Joan! ereu vosaltres que ens vau saludar mentre rapelàvem oi? et va agradar la vincle incert-infinit hehehe

joan asin ha dit...

Si Jaume erem nosaltres, la vincles molt bona