dimecres, 19 d’agost del 2015

DOLOMITES, VOLTA AL CATINACCIO SUD

10/08/15. Després de 4 setmanes en “mode sofà” una cinquena començant a moure el peu i una sisena a plena càrrega de pes, comencem la recuperació activa al paradís de les Dolomites.
El viatge s’ha fet llarg amb moltes caravanes i una nit a un hotel Formula 1 de Nice.
El pla d’aquestes vacances és variat amb caminades, vies ferrades i alguna escalada, amb una bona colla d’amics, al final ens hem ajuntat 10, repartits en dos apartaments a Canazei (Vall de Fassa).
Pel primer dia de contacte, en Ramón ens ha preparat una excursió circular al Catinaccio sud.
A les Dolomites trobem els camins ben traçats, numerats i si és necessari equipats en els trams més drets o penjats, per a no patir.
De Canazei anem fins el poble de Poza on agafem la carretera què puja al “Passo di Costalunga”, arribat al coll agafem una trencall a la dreta direcció al “Passo Nigra”, abans d’arribar aquest coll trobarem el telecadira què puja al Rifugio Fronza.
Del Rifugio Fronza 2340m hem d’agafar el camí 550 amb trams equipats a l’inici, després va a buscar una canal què porta al Passo Coronelle a 2630m. Baixem per la vessant oposada amb la majestuosa visió de la Cara Sud del Catinaccio. Un cop fet el primer tram haurem d’agafar un trencall a la dreta i seguim pel 541. Seguim planejant i enfilem la pujada al “Passo Zigolade” 2380m. Del Passo Zigolade baixem al Rifugio Roda de Vaèl 2280m on haurem d’agafar el camí 549 què ens retornarà al al Rifugio Fronza punt de l’inici, tot passant per un curiós Monument al poc de deixar el Rifugio Roda de Vaèl.
Bona volta per la vessant sud del Catinaccio, amb un desnivell de 500m i un horari de 6 hores amb parada per menjar.