diumenge, 6 de març del 2016

SÒCOL DEL MONT-ROIG, Via DE LA MARXA, variant d'entrada DJ FAUST

Aquesta és la piulada 800 des de què va començar aquest bloc, déu n’hi do com passa el temps de ràpid, seguirem compartint experiències.

5/03/16. Aquest dissabte ens hem ajuntat cinc per escalar, tenim les expectatives posades al MONT-ROIG, parada obligada al Bar Sport de Bellcaire per esmorzar i saludar a coneguts. Després de les deliberacions farem dues cordades, el Juan Carlos i el Felip aniran a la via Mal Tabac entrant pel Filtre i amb el Ramón i el Jaume anirem a la via de la Marxa al Sòcol del Mont-Roig.
Un Cop passat Camarasa ,direcció Tremp, i el pont del riu, trobarem un aparcament a ma dreta on deixem el cotxe. Des d’aquí ja identificarem ràpidament la via on arribarem amb una curta aproximació evident en uns 20-30minuts.
És recomanable entrar per la variant DJ FAUST què presenta un díedre mantingut amb una dificultat de V+ i un tram de 6a, trobarem tres pitons. Quan s’acaba el díedre sortim a una gran feixa podem muntar reunió en algun arbre o seguir fins a la R1 50-55m (recomanable).
El segon llarg és molt curt (15m) superem un ressalt vertical V- i trobem la R2 al peu del Gran Díedre.
El tercer llarg és espectacular un gran díedre de 45m, mantingut en el V grau amb trams de V+, només trobarem algun pont de roca, podrem gaudir i amanir al gust les assegurances amb friends i tascons.
El quart és el més discontinuo, sortim de la R  amb passatge  vertical per anar pel darrera d’un agulla cap a l’esquerra fins a un díedre amagat per on pugem passatges de V fins a sortir a una canal i feixa, on muntem la R, vigilar amb el fregament de les cordes. Hem d’anar cap a la dreta a buscar un marcat esperó per on pujarem amb una dificultat de V.
El descens el farem remuntant una mica cap l’oest fins què veiem factible anar a l’esquerra (est) i anar a buscar una gran canal ( a la dreta de la via). Desgrimpem la canal fins què trobem una instal·lació de ràpel. Fem dos ràpels un de 50m i un altre de 20m. Baixada evident fins a la carretera.
A la via trobarem algun pont de roca i pitons, però ens haurem d’autoprotegir amb un bon jocs de friends fins el 3 de Camalot, tascons i bagues savineres. Portar unes 14 cintes exprés.
En resum una via molt recomanable tot i l’estètica aparent, molt bons els llargs 1,3 i 5 amb un 2 i 4 de tràmit, però amb els seus bons passatges. Escalada atlètica en díedre principalment.
Per Ramón Prades, Jaume Galban i Joan Asín.

entrant per la variant DJ FAUST
llarg mantingut

al ressalt del segon llarg
al gran i espectacular dídre tercer llarg
tercer llarg
tercer llarg
al quart llarg
al cinquè llarg
cinquè llarg
FOTOCIM
el Juan Carlos i el Felip al Mal Tabac

6 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona per l'activitat i la piulada 800

joan asin ha dit...

Gràcies Mingo

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan! vuit-centes entrades, molt be! la via intensa i treballosa, et deu deixar un bon regust, llàstima que es quedi a mmitja paret, com és això? la continuació era molt dolenta o dificultosa?

Jaumegrimp ha dit...

Excuses Joan, ja m'he adonat que sí que arriba dalt, dalt de la feixa.... que això és el sòcol....!

joan asin ha dit...

Si Jaume és el sòcol, la via molt bona i recomanable.

alfons ha dit...

Felicitats!! 800 piulades són un munt de metres, de companys i d'indrets