diumenge, 22 de maig del 2016

RIGLOS, "QUÍNTA CHIMENEA"



19/05/16. Després d’escalar a la Paret de Bones, ens arribem a Riglos on ens trobem amb l’Enric “Xaco” i el Xavi Díez, ells ja porten uns dies rondant per aquestes conrades, xerrada per posar-se al dia i cap el Refugi, què resulta estar pler ....Al final trobem un casa Rural on muntar el camp base.
L’espectacle dels Mallos no deixa de sorprendre cada cop què és ve. A l’hora de sopar van sortint les propostes. El Xacó i el Xavi van a la via Curru al Mallo Frechin, el Josep i el Juan Carlos al “Mango del cuchillo” i fissura de la “uña” al Mallo Cuchillo. Amb el Remi anem a la “Quínta  Chimenea”, entre el Mallo Frechín i el Mallo Visera. Aquesta via oberta l’any 1968, era una via treballosa i herbosa, restant mig oblidada. A principis d’any han fet una bona neteja d’herba i roques per una banda i una paraboltlitzada per una altre, així doncs ara serà una via de moda per a repetir.
Del Poble de Riglos l’aproximació és evident només cal cercar el corriol què et porta a peu de la profunda xemeneia.
El primer llarg comença per una mena de canal díedre, pot haver-hi un tram mullat, sortim a una zona més ajaguda fins el peu d’una placa díedre per on pugem, atenció a la qualitat de la roca. Reunió en un gran forat.
El segon llarg comença amb uns passatges d’Ae sortim a una canal díedre què és va posant vertical fins el peu d’un desplom què el passem per la placa de la dreta en Ae/A0 (6b+), després seguim recte fins a la R2.
El tercer llarg segueix una fissura díedre per on anirem pujant, força equipat.
El quart llarg segueix el díedre fins a sota d’un desplom què passem per l’esquerra amb passatges atlèctics, després més fàcil fins l’inici de la gran terrassa on trobem la R4.
El cinquè llarg és de tràmit, a començar trobem un ressalt un cop superat anem fins el fons on trobem la R5.
El sisè llarg segueix un díedre desplomat on podem pujar amb passos d’Ae/A0 o lliure (6a+), un cop superat el díedre entrem en una canal què ens porta fins a un gran arbre on trobem la R6.
Una corda fixa ens porta per la zona herbosa i per una aresta fins a la carena, on trobem el camí de retorn passant prop del cim del Mallo Visera. També podem baixar en ràpel per la via.
DADES
Primera ascensió: 11-13/10/1968
Per: J.URCINA, L.GUTIERREZ, B.UBEDA
Reequipada: (PARABOLTLITZADA) 2016
Equipament: parabolts, ponts de roca i algun clau(vell)
Material: 16 cites exprés, joc d’aliens i friends fins el Camalot 1 i estrep opcional però recomanable,
Dificultat: 6b+, obligada V+/Ae.
Per: Remi Brescó i Joan Asín

al primer llarg
al desplom del segon llarg
arribant a la R2
a la fissura díedre del tercer llarg

al quart llarg
arribant a la R4
al cinquè llarg de tràmit
arribant a la R6
FOTOCIM

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Es veu prou interessant aquesta via, verticalitat Riglera! alguna humitat vau haver d'esquivar veig.

joan asin ha dit...

La via està molt bé només vam trobar una mica humida l'entrada de la via la resta bé.

Mingo ha dit...

DEvia ser abans de la pluja que va caure per Riglos (no sé si vas ser tu que vas penjar un video de com xorrejaven els Mallos) Enhorabona per la via i pel vostre esperit de superació.

joan asin ha dit...

Era abans Mingo