dimecres, 21 de setembre del 2016

LA NOU DEL BERGUEDÀ. L'AGUDA GRAN. Via DEL QUICO i ARESTA N.E.

21/09/16. Avui ens arribem amb l’Antonio a un racó què no coneixem del Berguedà, l’Aguda gran. De la C-16 agafem el trencall cap a la Nou del Berguedà, un cop passat el poble agafarem una pista (primer asfaltada) direcció a Clusa, a 2,4 Km, un cop passada l’agulla, trobarem un aparcament per dos-tres cotxes, fita. Seguim les fites direcció a l’Aguda gran i abans d’arribar al coll, entre l’Aguda gran i petita, pujarem per un corriol fins a peu de l’esperó on ja veurem els parabolts.
 La via de Quico, és una via molt amanida amb parabolts , algun pitó i ponts de roca. No hi ha problema en seguir l’itinerari, en quan a la dificultat podem forçar el lliure fins a on podem o tirar de cintes i/o estrep al gust. Passarem amb 15 cintes exprés. De la R4 ens hem arribat al cim per l’aresta II. Volíem fer l’aresta N.E. així què del cim hem desgrimpat per l’aresta N.E. (II/III) fins a trobar la R2 de l’aresta, fem dos ràpels de 25m i ja estem al peu de l’aresta.
El primer llarg comença per un díedre per seguir directament per la placa, V/V+, superada la placa anem cap a una fissura ampla per on pugem les assegurances estan a la placa de l’esquerra (portar una plaqueta) V/V+, a sobre trobem la R1. El segon llarg va a buscar una gran llastra per in pugem fins a la R2. El tercer llarg és una grimpada fins el cim. La via està equipada, podem posar algun friend (opcional).
Si és fa aquesta combinació queda una jornada més agraïda.
En resum el racó ens ha agradat i les vies equipades per a no patir gens.
Per Antonio Gómez i Joan Asín.

primer llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg 
arribam a la R 
a la cresta què porta al cim
primer llarg aresta N.E.
segon llarg aresta N.E.
FOTOCIM