dimecres, 7 de setembre del 2016

PEDRAFORCA. POLLEGÓ INFERIOR CARA SUD. Via THE PASSANGER

5/09/16. La via The Passenger a la cara sud del Pollegó Inferior, ràpidament s’està fent un lloc de via clàssica. La via està totalment equipada amb parabolt, algun pitó i ponts de roca, tot i què millor portar un joc de friends, de l’alien blau fins el Camalot del 1 i 16 cintes exprés.

Per l’aproximació nosaltres hem pujat des del Refugi Lluís Estasen, seguim el camí cap a la tartera, la creuem passat per la dreta d’un gran bloc i seguim el camí què puja pel bosc, marcat amb fites i senyals verdes. Un cop arribat a l’aresta la seguim fins a un coll on ja veiem la cara sud. Cal comptar 1:30h.

El peu de via és evident, pont de roca a la R0 i ja és veu la línia de parabolts.

La via té dues parts diferenciades a la primera trobarem tres llargs de corda què segueixen una gran placa inclinada, on haurem de pujar molta estona en adherència. El primer llarg és molt mantingut i haurem d’anar navegant buscant el passatge entre assegurances (nosaltres hem fet algun A0). El segon sortim cap a l’esquerra per placa per anar a buscar un díedre per on pujarem, en placa per la dreta. Abans d’acabar el díedre la via passa per un desplom, passatge atlètic, per accedir la gran placa a l’esquerra del díedre, en aquest tram trobem uns passatges molt verticals, (nosaltres hem fet algun A0). El tercer llarg alterna passatges de placa en altres de fissures, molt mantingut i d’una llargada de 50m.
La segona part comença per un llarg de transició, sortim flanquejant horitzontalment a la dreta des de la R3 a buscar l’esperó de la dreta (parabolt), pugem recta en tendència a la dreta, per terreny més ajagut entre blocs i herba, fins a trobar la R4, al peu de la gran paret a la dreta de la canal.
En aquesta segona part  trobarem més fissures i passatges atlètics. El cinquè també és mantingut però sobre el cinquè grau, al mig trobarem un passatge atlètic per superar un desplom.
El sisè llarg surt a l’esquerra de la R5, per jugat directament per un desplom, per nosaltres tram de V+/A0 (6b en lliure), abans d’arribar a la R6 la dificultat baixa.
El setè llarg comença amb una placa amb canalons la ressenya marca 6a però nosaltres ho hem deixat en V+/Ae, després la dificultat va baixant a mida què és va pujant, el darrer tram és una grimpada fàcils sense equipar. R7 a l’aresta.
El descens seguim les Costes d’en Dou direcció ests per anar a trobar el camí de pujada.

DADES
Primera ascensió: 5/07/2015
Per: M. Cuesta, R. Álvarez.
Col·laboren: A. Márquez, J. Lazo.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts, algun pitó i ponts de roca.
Material: 16 cintes exprés i un joc de friends de l’alien blau al Camalot del 1.
Dificultat: 6b. Obligada V+/Ae.

En resum una bona via ben buscada amb tots els ingredients per a ser una clàssica de la zona.

Per: Remi Brescó i Joan Asín.


al primer llarg arribant a la R
segon llarg
al tercer llarg
al quart llarg flanqueig a la dreta
cinquè llarg
al sisè llarg encarant el desplom
sortint del desplom
setà llarg
a la rampa fàcil abans d'arribar a la R7
FOTOCIM