dilluns, 14 de novembre del 2016

ALÒS DE BALAGUER. PIC DEL CASTELLÀS. Vies LA MATAGALLS i EL PAL DE LA W

13/11/16. Darrerament quan hem quedat amb el Xavier, anem a fer-ne alguna d’aquelles què ten recordes...Avui tot i què la primera intenció era del mateix tarannà canviem de pla i ens decantem per anar a fer-ne alguna de “Love Climb” què de tant en tant ja va bé. Aterrem a Alòs de Balaguer i ja comencem a veure cares conegudes, el Carles, Gemma i una companya, poc després arriba el Xavi Díez amb un altre colla, i més gent. 

L’idea és fer uns quants metres  així què primer anem a la via Matagalls. Aquesta via comença al mateix camí i a l’esquerra de la via “canto por soleares”. La via te tres llargs de corda, amb una dificultat mantinguda de IV/IV, pràcticament equipada amb parabolts, ponts roca, bagues en savines, algun friend opcional. Entre llargs trobarem petites feixes, podem fer canvi de reunions. Al peu de via trobarem pintades tres MMM (La Matagalls, La Mola, Montserrat). De la R3 anem cap a la dreta a buscar el camí de baixada/pujada a la part mitja de la paret, baixem i anem cap a la via el “Pal de la W”, aquesta ja l’he fet però em queda pendent fer els dos darrers llargs afegits per arribar a l’aresta/cim. 
El Xavi Díez i l’Anna també han anat a aquesta via però ells ja estan a la segona part quan nosaltres comencem.
Aquesta via és busca pas pel terreny lliure entre altres vies. La via té 6 llargs de corda amb un canvi de reunió entre el segon i tercer llarg. Via pràcticament equipada, amb algun friend opcional i 12 cintes exprés, en tindrem prou. El sisè llarg després d’un primer ressalt creua la via “Los Misteris de Pepe Gall”, (després de fer la via personalment crec què queda millor seguir aquesta via fins el cim), seguim per una placa amb trams herbosos, fins a la R6. El darrer llarg surt per terreny herbós i de tràmit fins a l’aresta, un altre opció és seguir l’aresta fins el cim. El Xavi i l’Anna ens avisem del tarannà i sortim per la canal salvatge fins el cim. Coincidim al cim amb el Xavi i l’Anna, just per fer la FOTOCIM. Avui acabem dinant plegats una bona colla al Bar del poble.

En resum dues vies equipades, amb dificultat còmoda d’anar fent, els dos darrers llargs del Pal de la W  forçats què et deixa un mal regust, millor sortir per la via “Los Misteris de Pepe Gall”.

Per: Xavier Samsó, Joan Asín.




primer llarg via La Matagalls
segon llarg

tercer llarg
tercer llarg
R3 via La Matagalls
primer llarg via el Pal de la W
entrant a la R1 via Pal de la W
segon llarg
quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
arribant a la R6
inici setè llarg


FOTOCIM

4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
Tens raó pel que fa a la darrera tirada del pal de la W, és una tirada de tramit que només serveix per arribar a l'aresta. Potser la millor opció es continuar per la cresta fins a trobar els rapels de la Olga Frontera.
Salut i a escalar

joan asin ha dit...

Si és millor arribar al cim per l'aresta o per la via "Lo Misteris de Pepe Gall"

Joan Baraldes ha dit...

Pel que fa a la graduació de les vies, tot i que això del grau és molt subjectiu, jo hi afegiria mig grau més.
Salut i a escalar

joan asin ha dit...

Doncs si Joan és molt subjectiu.