divendres, 20 de gener del 2017

LA FORMIGUERA. Vies LO PEP i GARRETS-EUSEBI

19/01/17. Seguim sota l’onada de fred i ens toca cerca cares sud solejades, avui amb el Remi ens arribem a la Formiguera. Quan sortim del cotxe toca l’ombra i el fred és deixa sentir. Fem l’aproximació amb un tímid sol, què mica en mica va guanyant força, però sense passar-se.
L’idea és de fer vies equipades, comencem per la Via LO PEP, aquesta via és va obrir l’abril de 2016, té tots els ingredients per ser molt repetida, total i generosament equipada amb parabolts.El primer llarg segueix un marcat esperó a la dreta de la via normal. El segon llarg segueix per la placa amb uns primers metres més verticals, dificultat mantinguda de V amb un passatge de V+. El tercer llarg segueix la mateixa tònica, placa, V amb un passatge de V+.

Baixem en dos ràpels per la via Normal.
Com encara és aviat, ens enfilem a la via Garrets-Eusebi. Via equipada per dalt el 1996. La via està equipada amb parabolts i espits del 10, però cal escalar entre expansions. Primer llarg de placa un pel ajaguda fins a la feixa. El segon segueix per placa vertical i dificultat mantinguda de V+, amb un tram central de 6a (V+, pas de ganxo). El tercer llarg placa vertical i atlètica, V+.
El descens el fem amb dos ràpels per la via.
Les vies estan equipades i passarem amb 12 cintes exprés.
Donem la jornada per acabada i marxem a fer l’entrepà i a escalfar-nos una mica.
Per: Remi Brescó, Joan Asín.




primer llarg via LO PEP
segon llarg via LO PEP
tercer llarg via LO PEP
primer llarg via GARRETS EUSEBI
segon llarg via GARRETS EUSEBI
tercer llarg via GARRETS EUSEBI
FOTOCIM