dimecres, 24 de maig del 2017

MONTREBEI.PARET DE CATALUNYA. Via ESCORRIALLES.

23/05/17. Tornem a Montrebei, a la Paret de Catalunya. Avui som quatre, parem a Ager a fer un mos i recollir al Remi. De les dues propostes què portàvem ens decidim la via Escorrialles. Fem dues cordades una de Cinquantegen ària el Josep i el Juan Carlos i un altre de Seixantegen ària el Remi i Joan. Els joves aniran al davant.
L’aproximació la fem remuntant el camí de baixada fins què l’abandonem per anar cercant corriols en tendència a l’esquerra, la via comença al mateix lloc què la Voltor Feroç.
La via comença per una canal a la dreta de la via Voltor Feroç, aprofitant la R1 d’aqueta via, un flanqueig a la dreta per herba i roca a controlar en deixen al peu d’un marcat díedre què no el deixarem fins a la feixa cimera amb quatre llargs mantinguts i durs, dels què t’has de posar en mode “anar fent”. Fissures de bon equipar.
El nom de Escorrialles, tot i aprofitar les fissures què estaven obertes ha deixat una bona via amb línia pròpia, això si cal pagar el peatge dels dos primers llargs, però això és Montrebei.

DADES

Primera ascensió: 2015
Per: Ferran Rodríguez, Luis Alfonso.
Equipament: algun parabolt, pitó i ponts de roca (pocs).
Material: 15 cintes exprés friends fins a Camalot 3 repetint petits i mitjans. Opcional, tascons, #4 i estrep
Dificultat:  6b. Obligada V+/A1 a equipar.
Descens: De la R6 seguim la feixa cap a l’esquerra a buscar el camí de baixada.

Primer llarg, comença per una canal per agafar un díedre a l’esquerra què porta a la feixa herbosa, a profitar la R1 de la via Voltor Feroç, o muntar-la, 60m.
Segon Llarg, de tràmit és un canvi de reunió, anem en fanqueig a l’esquerra, millor per la roca, al final però tenim un tram amb força herba. R2 uns 30m al peu d’un marcat díedre, pitó amb una baga.
Tercer llarg, aquí comença la festa, seguim el díedre fins a una panxa, aquí marcava un pitó però no hi és, la superem i seguim amb passatges atlètics per sortir a l’esquerra i tornar al díedre, sortim aa l’esquerra a buscar la R3 parabolt i pont de roca.
Quart llarg, sortim per un marcat díedre, per flanquejar a l’esquerra i continuar pel segon díedre fins a la R3, 25m, incòmoda i roca a controlar en algun punt, abans d’ arriba a la R hi ha un tascó.
Cinquè llarg, seguim pel díedre per sortir a una placa i tornar al díedre, a la sortida per l’esquerra haurem de vigilar amb la roca. R5, un parabolt, 50m.
Sisè llarg, passatge de placa per agafar el díedre (parabolt), i seguir-lo, tram mantingut , fins a un arbre, unes grades en retornem al díedre, passatge equipat amb un pitó i un parabolt, 6b (A0), seguim fins a sortir a la feixa cimera, R6 en un bloc parabolt, 50m.

Per: Josep Santasusana, Juan Carlos Sánchez, Remi Brescó, Joan Asín.
  

arribant a la R1 i segon llarg
segon llarg, millor per la roca
tercer llarg
tercer llarg
R4 i quart llarg
arribant a la R3
quart llarg
quart llarg
cinquè llarg, foto Juan Carlos Sánchez

inici sisè llarg
sisè llarg
arribant a la R6, foto Josep Santasusana


sisè llarg, foto Juan carlos Sánchez
acabant la via, foto Josep Santasusana
FOTOCIM