diumenge, 11 de juny del 2017

MONTSERRAT. CAVALL BERNAT. Via GAM.

10/06/17. Avui el dia s’ha girat, quan estava sortint de casa una trucada del Juan Carlos dient-me què tenia un problema i què no podria venir. Poso rumb a Montserrat en busca de què alguna cordada m’aculli, al Bar Muntanya de Collbató avui no hi ha ningú...m’arribo al Bar Anna del Bruc just quan la colla de “sèniors plus” és preparava per anar d’expedició al Cavall Bernat...moments d’incertesa i finalment m’acullen.


Anem al Monestir i pugem per les escales dels pobres fins el Pla dels Ocells on agafem un corriol què ens porta al  Cavall Bernat. Un cop replegats al peu del Cavall ens preparem. Amb el Cèsar i el Xavi pujarem per la GAM i la resta per la via Normal, avui em toca ser el jove de la cordada.

DADES

Primera ascensió: 14/09/1952.
Per: J.Vendrell, J.M.Balcells, A.Ventura, J.Carbó.
Equipament: Pràcticament equipada, amb pitons, espits-parabolt-burí, ponts de roca.
Material: 15 cintes exprés, algun tascó i semàfor d’aliens, una plaqueta recuperable, 1 estrep.
Dificultat: V/Ae.

Primer llarg, de tràmit grimpada pel contrafort, amb o sense corda.

Segon llarg, comú amb la normal, placa en flanqueig a la dreta, millor pujar directa a la vertical del parabolt i després anar a la dreta.

Tercer llarg, en Ae de flanqueig, és pot fer en A0 al darrers passos son més verticals, hi ha un cap de burí (avui estava la plaqueta posada). R incòmoda al peu del díedre.

Quart llarg, segueix íntegrament el díedre, amb un primer pas d’A0.

Cinquè llarg, comú amb la via normal, sortim a la dreta, pugem un primer ressalt i després per les placa ajaguda fins el cim.

Per: César Coma, Xavi Pérez Gil, Joan Asín
Al cim hi estem una bona estona, ens ajuntem tots, xerrada,riures, fotos. El Paco García (80 anys) comenta què és l’últim cop què hi puja, esperem de NO Paco.
Déu n’hi do els anys i la història què ens hem ajuntat avui. Francesc García, Antoni Gil, Cèsar Coma, Xavi Pérez Gil, “Manolo”, Carles Ferrer, Joan Asín.

En resum una agradable jornada d’excursió-escalada-excursió, en companyia de una bona colla què segueix donant guerra, no ho deixeu XAVALS.
  
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg
arribant a la R3
arribant a la R3
el Paco arriba al cim
FOTOCORDADA
FOTOCIM
FOTOCIM amb el PACO GARCÍA(80anys)

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quina jovenalla ! Molt ben aprofitat el dia Joan.

joan asin ha dit...

Ei Jaume, una jornada molt agradable, molts anys, molta hitòria alpinística Catalana...