dijous, 7 de setembre del 2017

SERRA QUERALT. INTEGRAL VIA MOSSÈN TRONXO-MOSSÈN DAVID

5/09/17. Avui amb el Josep anem a fer metres a la Serra de Queralt, fent una l’integral entrant per la via Mossèn Tronxo i seguint per la via Mossèn David, amb un total d’un 290m. L’itinerari va buscant-se pas en aquesta no paret, enllaçant plaques entre zones herboses. Per variar per arribar a peu de la via Mossèn Tronxo ens vam fer un embolic. Entre una cosa i un altre comencem una mica tard.
La via Mossèn Tronxo té tres llargs de corda, el primer va per un esperó en tendència a la dreta per agafar una placa què ens porta a la R1, 50m. El segon segueix una placa ajaguda amb al ressalt més vertical, R2 al peu d’un gran placa, 50m. El tercer llarg és el millor de la via, sortim en flanqueig a la dreta fins a la vertical d’un parabolt i pujarem recta, amb una dificultat mantinguda de V, anirem trobant algun parabolt i ponts de roca, què poden reforçat, R3, 40m. Pleguem cordes i pugem per un corriol fins agafar el camí què puja al Monestir de Queralt. 
Seguim el camí cap l’est, passem per una capella i baixem un tram d’escales i passat una segona capella, quan el camí torna a planejar, pugem per un ressalt de III, nosaltres ho hem fet grimpant, fins el peu de una gram placa, R0 a muntar en un arbre. El primer llarg és el més difícil i mantingut, amb una dificultat mantinguda de V+ (obligat), està semi equipat què podem completar amb algun flotant, trobarem algun passatge d’adherència. Enllacem el segon i tercer llarg, comença per una placa ajaguda per seguir seguir per un altre més vertical on trobarem algun pont de roca. El tercer segueix una placa ajaguda fins entrar a una zona boscosa i muntar la R3 al peu d’un marcat díedre. El quart llarg segueix el díedre amb algun pas en bavaresa. Un cop al cim seguirem la cresta en direcció oest fins l’aparcament del Monestir de Queralt, nosaltres hem baixat des d’un coll on ho hem vist clar per anar a buscar el camí.

DADES

Primera ascensió: Mossèn Tronxo 26/01/2013. Mossèn David 2013/2015
Per: Mossèn Tronxo Joan Casòliva, Toni Escobet. Mossèn David Xavi Batriu, David Guitart
Equipament: vies  semi-equipada amb, espits, parabolts, algun pitó i ponts de roca.
Material: 10 cintes exprés, friends fins Camalot 2 o 3, bagues per savines.
Orientació: Sud.
Dificultat: Mossèn Tronxo V. Mossèn David V+.
Aproximació: Un cop passat Berga agafem la carretera cap a Sant Llorenç de Morunys BV-424, agafem el trencall cap a Queralt i aparquem al costat d’un dipòsit d’aigua.
Agafem un camí què surt al costat d’una casa , retrocedim una mica. El camí està senyalitzat amb pintura verda i blanca, quan estem a l’alçada de les vies pujarem directament a buscar una mena de tartera què seguim fins a trobar el peu de via.

Roca: Calcari i gres

En resum una bona excursió vertical.

Per: Josep Solé, Joan Asín.

primer llarg Mossèn Tronxo
primer llarg Mossèn Tronxo
arribant a la R2, via Mossèn Tronxo
tercer llarg via Mossèn Tronxo
tercer llarg via Mossèn Tronxo
primer llarg via Mossèn David
arribant a la R1 via Mossèn David
segon llarg via Mossèn David
R2 i tercer llarg via Mossèn David
quart llarg via Mossèn David
quart llarg via Mossèn David
FOTOCIM