diumenge, 24 de desembre del 2017

SERRA DE CARRÀNIMA. Via EMILIO AMOR.


23/12/17. Avui la boira està instal·lada a la Noguera però a Abella de Conca no hi arriba. Anem a la Serra de Carrànima o fer la darrera obertura. Quan arribem encara toca l’ombra, fem una mica temps preparant el material i fem l’aproximació, tot i així fem el primer llarg mig a l’ombra.
La via te quatre llargs de corda, comença al mateix lloc què les vies Inner i 20.000 gossos. A peu de via la pedra decideix, avui començà el Josep, el primers metres ja et posen a lloc i seguirem amb el mateix tarannà fins el cim, avui toca mode anar fent.
Quan arribem al cim en lloc de baixar pels ràpels de la via Ull de l’elefant, fem un llarg fàcil per l’aresta en direcció est per anar a buscar els ràpels de la via Inner, per on baixem.


 DADES


Oberta : 2017
Per: Joan Badía, Antoni Aragón.
Col·laboren: Alicia Rodríguez, Miguel Rodríguez, Jian K.
Primera Integral: 22/10/2017.
Per: Joan Badía, Antoni Aragón, Josep María Castàn, Jordi Salvany, Juan K.
Equipament: semi equipada amb parabolts de 8, de 10 al 6b, ponts de roca.
Material: 10 cintes exprés, joc de friends de l’aliuen blau al Camalot 3. Si no fem 6b una tramposa pot anar bé per xapar el segon parabolt al tram de 6b (V+/Ae).
Didicultat: 6b. Obligada V+/Ae.
Roca: Calcari.

Com arribar-hi: De Isona anem a la L-511 i agafem el  trencall d’Abella de la Conca, abans d’arribar trobem un marcat revolt de 180º on surt una pista asfaltada de la corba (petit cartell a Bóixols). Anirem seguint sempre els trencalls de l’esquerra fins arribar a les parets, aparcarem en una zona d’escalada esportiva on hi ha una font.
Aproximació evident, cal seguir la pista i pujar directament pel pendent, quan més a prop de la paret millor, 10/15min depenent de la via escollida.

Descens: Dues opcions, de la R4 per la via Ull de l’Elefant amb 3 ràpels (60,30,40) ó fent la cresta cap l’est a buscar els 2 ràpels de la via Inner, (20,30) i baixar caminat/desgrimpar.

Primer llarg, comença al mateix punt què les vies Inner i 20.000 gossos, quan arribem al primer pont de roca (Inner) flanquegem a l’esquerra fins a un parabolt pugem per la dreta I flanquegem a la dreta  a buscar unes plaques per on pugem en adherència fins a la R1.
Segon llarg, seguim per placa amb ressalts, entrada ala R2 per un ressalt a la dreta, passatge atlètic.
Tercer llarg, comencem en flanqueig a la dreta per una placa vertical i mantinguda fins a sortir a l’aresta. Seguim a buscar un sinuós díedre /esperó on hi han 3 parabolts de 10, del primer al segon parabolt allarga molt (portar  tramposa llarga per si no fem 6b), la sortim d’aquets tram amb uns passatges atlètics i flanquegem a l’esquerra a buscar la R3.
Quart llarg, seguim per un díedre obert mantingut amb passatges un pel desplomat la dificulta sobre el V/V+, només trobarem un parabolt i un pont de roca. Del pont de roca anem uns mica l’esquerra per la placa a buscar l’aresta on trobem un ressalt vertical (parabolt), R4 a la via Ull de l’Elefant.

En resum una via amb caràcter, entretinguda i mantinguda, què cal anar digerint poc a poc.

Per: Josep Estruch, Joan Asín.

primer llarg
Afegeix la llegenda

a la placa d'adherència, primer llarg
segon llarg
segon llarg
arribant a la R2
tercer llarg
tercer llarg
tercer llarg
tercer llarg tram d'V+/Ae (6b)
arribant a la R3
a la R3
quart llarg
quart llarg
quart llarg

quart llarg
arribant a la R4
R4
FOTOCIM